Rome is een stad met een ongelofelijke aantrekkingskracht. Het is vooral de enorm boeiende en roemrijke geschiedenis van de Romeinen die er voor heeft gezorgd dat deze stad in één klap en voor altijd op de kaart werd gezet. Ook vandaag de dag doen verschillende gebieden en constructies nog steeds terugdenken aan het roemrijke verleden van de stad. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het imposante Colosseum, de overblijfselen van de vroegere stadsmuren en poorten, de prachtige paleizen en ga zo maar door. Al deze bezienswaardigheden zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken en dan hebben we het zelfs nog niet gehad over Vaticaanstad. Ben je ook van plan om deze sublieme stad te bezoeken? In dat geval zal je ook graag meer te weten willen komen over vliegen naar Rome!

Goedkoop vliegen naar Rome

Allereerst, Rome heeft de reputatie van een vrij dure stad te zijn. Dat is op zich ook niet meer dan normaal. Rome is een grootstad, hoofdstad van Italië en meteen ook één van de meest toeristische steden van Europa. Het is bijgevolg vrij vanzelfsprekend dat dit alles een directe invloed heeft gehad op de kostprijs die je moet betalen om in deze stad te logeren er naartoe te vliegen. Een vliegticket boeken naar Rome hoeft echter niet altijd erg duur te zijn, in tegendeel. Op de luchthaven Rome Ciampino vliegen bijvoorbeeld erg veel prijsvechters die je de mogelijkheid bieden om voor een lage kostprijs een vlucht te boeken naar de Italiaanse hoofdstad. Daarnaast bieden verschillende Nederlandse websites zoals Cheaptickets en World Ticket Center je de mogelijkheid om het aanbod aan vluchten te vergelijken en zo meteen de scherpst geprijsde vlucht te boeken. Op deze manier hoef je nooit teveel te betalen voor jouw vlucht naar Rome!

Vliegen naar Rome Fiumicino

De luchthaven Rome Fiumicino is ongetwijfeld de bekendste en tevens ook grootste luchthaven van Rome en van Italië. Deze luchthaven is bij de meeste toeristen beter bekend als de luchthaven Rome Leonardo da Vinci. Van de twee luchthaven is deze wel het verst van het centrum verwijderd. We vinden Rome Leonardo da Vinci immers terug op een afstand van ongeveer 34 kilometer ten opzichte van het centrum van de stad. Rome Fiumicino is wel de grootste luchthaven en biedt daardoor ook de meeste mogelijkheden op vlak van vluchten. Wil je echter niet graag met een gewone luchtvaartmaatschappij vliegen en ben je meer te vinden voor de mogelijkheden van een prijsvechter? In dat geval kan het interessant zijn om te kiezen voor een vlucht naar Rome Ciampino. Lees meer

Vliegen naar Rome Ciampino

Zoals hierboven reeds aangegeven hebben de meeste prijsvechters er voor gekozen om hun vluchten naar Rome Ciampino in te leggen. Dat is voor veel reizigers interessant om te weten. Door het vergelijken van alle vluchten, in combinatie met degene die worden aangeboden door de prijsvechters ben je er namelijk zeker van dat je geen euro teveel zal betalen voor jouw vlucht naar de Italiaanse hoofdstad Rome. Wil je graag met een prijsvechter naar deze prachtige stad vliegen, dan is het dus goed om even de vluchten naar Rome Ciampino te bekijken. Ook dit kan probleemloos gebeuren via de websites van Cheaptickets en World Ticket Center. De luchthaven Rome Ciampino is tot slot gelegen op amper 15 kilometer van de stad waardoor een transfer je gemiddeld minder zal kosten dan wanneer je vliegt op de luchthaven Rome Leonardo da Vinci.