De populariteit van Rome als hoofdstad van Italië en uiteraard ook als toeristische bestemming heeft een grote invloed gehad op het aantal bezoekers die de stad jaarlijks over de vloer krijgt. Het is dan ook niet zo vreemd dat nabij het centrum van Rome de belangrijkste luchthaven van het land is terug te vinden. We hebben het dan uiteraard over de Luchthaven Rome Fiumicino. Deze internationale luchthaven ligt op 34 kilometer van de stad Rome en opende volledig haar deuren op 15 januari 1961.

Van luchthaven Rome Fiumicino naar centrum Rome

Indien je er voor hebt gekozen om te vliegen op de Luchthaven Rome Fiumicino zal je uiteraard ook graag willen weten over welke mogelijkheden je beschikt om in het centrum van de stad te geraken. De goedkoopste mogelijkheid is ongetwijfeld de luchthaven-busservice Terravision. Wanneer je bij hen een ticketje boekt en je met andere woorden met de bus naar het centrum rijdt, dan ben je er voor zo’n kleine 6 euro mee klaar. Je kan uiteraard ook een andere bus nemen. Ook dan zal je rekening moeten houden met een kostprijs van ongeveer een paar euro. Voel je er niet zoveel voor om de bus te nemen, dan kan je ook gebruikmaken van de Leonardo Express-trein. Een rit van ongeveer 35 minuten brengt je naar het Roma Termini Station. Een ticket voor deze trein kost je 14 euro.

De trein vertrekt op platform 25. Een andere mogelijkheid is de Metropolitan Train. Je moet er wel rekening mee houden dat deze trein niet in Termini, maar in Tiburtina of Ostiense stopt. Een ticket voor deze trein is wel goedkoper. Je betaalt in plaats van 14 slechts 8 euro. De taxi is de meest comfortabele manier van reizen, maar kost uiteraard ook het meest. Indien je een taxi van de Luchthaven Rome Fiumicino naar het centrum wenst te nemen dien je steeds rekening te houden met een kostprijs van ongeveer 40 euro.

Auto huren op Luchthaven Rome Fiumicino

Ben je van plan om voor een langere periode in Rome te verblijven of wil je graag ook de omgeving van de stad verkennen? In al deze gevallen kan het bijzonder interessant zijn om een auto te huren. Op de Luchthaven Rome Fiumicino zijn in totaal acht verschillende verhuurders van auto’s terug te vinden. Het gaat daarbij om de verhuurbedrijven Avis, Auto Europa, Budget, Europcar, Hertz, Locauto Rent, Maggiore en Sixt. De prijs die je zal betalen voor de huur van je auto is uiteraard sterk afhankelijk van de specificaties van het voertuig. Hoe dan ook, een auto huren op deze luchthaven is absoluut geen enkel probleem!

Parkeren op Luchthaven Rome Fiumicino

Wanneer je over een eigen auto beschikt is het uiteraard interessant om te weten of er voldoende parkeermogelijkheden op de luchthaven aanwezig zijn. Uiteraard is dat het geval. Als bezoeker met auto kan je gebruikmaken van een riant aantal parkeerplaatsen die zowel op de luchthaven zelf als net er buiten zijn gelegen. Wanneer je gebruik maakt van een long term parking wordt je met een shuttle bus naar de terminals gebracht. Het wordt bezoekers van de luchthaven afgeraden om deze afstand te lopen. Hou er rekening mee dat de meest geschikte parking voor je auto eveneens afhankelijk kan zijn van de periode waarin de parking in beslag wordt genomen. Diverse parkings zijn wat dat betreft bijvoorbeeld specifiek voorbehouden voor mensen die op zoek zijn naar een mogelijkheid om hun auto voor een lange tijd te parkeren. Vergelijk de tarieven van de verschillende parkings om uit te maken welke voor jou het interessantst is.